, 2021/8/5
Saját vagy bármely családtagod részére készítsd el ezt a fennségesen finom kegyeret.
Táplálkozási információk
Kalória 588
Zsír 38 g
Szénhidrát 26g
Rost 1g
Cukor 3g
Fehérje 34g
Összetevők
8 adaghoz
½ csésze sótlan vaj (115 g), lágyítva
¼ csésze francia dijoni mustár (60 g)
1 olasz kenyér
16 oz monterey jack sajt (455 g)
12 oz sonka (340 g)
5 oz gruyère sajt (140 g), aprítva
friss petrezselyem, apróra vágva, a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
Egy kis tálban keverjük össze a French's Dijon Mustardot és a lágyított vajat.
Egy fogazott késsel vágjon ¾ hüvelykes (2 cm) szeleteket a kenyérbe anélkül, hogy teljesen átvágná, hogy a kenyér alja ép maradjon (hasonlóan a Hasselback burgonyához).
A keverék kb. felét felhasználva, minden kenyérszelet közé dijoni vajat kenünk. A maradék vajat tegye félre későbbre.
Rakjon egy szelet sonkát egy szelet sajtra, hajtsa félbe a halmot, és ékelje be minden kenyérszelet közé úgy, hogy a sajt a kenyérhez simuljon. Ismételje meg a többi sajt- és sonkaszelettel.
A maradék dijoni vajjal kenje meg a kenyeret, és a tetejére reszelt Gruyère-t szórjon.
Csomagolja a cipót alufóliába. Süssük 15 percig, majd csomagoljuk ki a fóliát, és süssük még 5 percig. Vegyük ki a sütőből, díszítsük apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!