, 2021/8/5

Saját vagy bármely családtagod részére készítsd el ezt a fennségesen finom kegyeret.

Sajtos kenyér

Táplálkozási információk

Kalória 588

Zsír 38 g

Szénhidrát 26g

Rost 1g

Cukor 3g

Fehérje 34g

Összetevők

8 adaghoz

½ csésze sótlan vaj (115 g), lágyítva

¼ csésze francia dijoni mustár (60 g)

1 olasz kenyér

16 oz monterey jack sajt (455 g)

12 oz sonka (340 g)

5 oz gruyère sajt (140 g), aprítva

friss petrezselyem, apróra vágva, a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

Egy kis tálban keverjük össze a French's Dijon Mustardot és a lágyított vajat.

Egy fogazott késsel vágjon ¾ hüvelykes (2 cm) szeleteket a kenyérbe anélkül, hogy teljesen átvágná, hogy a kenyér alja ép maradjon (hasonlóan a Hasselback burgonyához).

A keverék kb. felét felhasználva, minden kenyérszelet közé dijoni vajat kenünk. A maradék vajat tegye félre későbbre.

Rakjon egy szelet sonkát egy szelet sajtra, hajtsa félbe a halmot, és ékelje be minden kenyérszelet közé úgy, hogy a sajt a kenyérhez simuljon. Ismételje meg a többi sajt- és sonkaszelettel.

A maradék dijoni vajjal kenje meg a kenyeret, és a tetejére reszelt Gruyère-t szórjon.

Csomagolja a cipót alufóliába. Süssük 15 percig, majd csomagoljuk ki a fóliát, és süssük még 5 percig. Vegyük ki a sütőből, díszítsük apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!