, 2021/8/5
Hogyan étkezzünk vegánul kevés pénzből, mégis inycsiklandó fogásokkal.
Táplálkozási információ
Kalória 555
Zsír 28g
Szénhidrát 61g
Rost 5g
Cukor 10g
Fehérje 19g
Összetevők
4 adaghoz
½ csésze mogyoróvaj (120 g)
3 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál rizsecet
3 evőkanál víz
2 ½ teáskanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
½ evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
8 oz spagetti (240 g), a csomagolás utasításai szerint megfőzve
½ csésze aprított sárgarépa (55 g)
½ csésze felaprított vöröskáposzta (50 g)
¾ csésze edamame (115 g), héjastul
földimogyoró, a díszítéshez
1 evőkanál fekete szezámmag, a díszítéshez
újhagyma, szeletelve, a körethez
Elkészítés
Egy turmixgépben keverje össze a mogyoróvajat, a szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet, a vizet, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért, és turmixolja simára.
Egy nagy tálban tegye bele a spagettit, a sárgarépát, a káposztát és az edamame-ot, majd öntse rá a mogyorószószt. Fogóval jól keverje össze, amíg a szósz teljesen be nem épül.
Tegyük át tálakba, és a tetejére tegyünk földimogyorót, fekete szezámmagot és mogyoróhagymát.
Jó étvágyat!