Szezámos mogyoró tészta


, 2021/8/5

Hogyan étkezzünk vegánul kevés pénzből, mégis inycsiklandó fogásokkal.

Mogyoró tészta

Táplálkozási információ

Kalória 555

Zsír 28g

Szénhidrát 61g

Rost 5g

Cukor 10g

Fehérje 19g

Összetevők

4 adaghoz

½ csésze mogyoróvaj (120 g)

3 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz

2 evőkanál szezámolaj

2 evőkanál rizsecet

3 evőkanál víz

2 ½ teáskanál barna cukor

1 gerezd fokhagyma

½ evőkanál friss gyömbér, apróra vágva

8 oz spagetti (240 g), a csomagolás utasításai szerint megfőzve

½ csésze aprított sárgarépa (55 g)

½ csésze felaprított vöröskáposzta (50 g)

¾ csésze edamame (115 g), héjastul

földimogyoró, a díszítéshez

1 evőkanál fekete szezámmag, a díszítéshez

újhagyma, szeletelve, a körethez

Elkészítés

Egy turmixgépben keverje össze a mogyoróvajat, a szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet, a vizet, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért, és turmixolja simára.

Egy nagy tálban tegye bele a spagettit, a sárgarépát, a káposztát és az edamame-ot, majd öntse rá a mogyorószószt. Fogóval jól keverje össze, amíg a szósz teljesen be nem épül.

Tegyük át tálakba, és a tetejére tegyünk földimogyorót, fekete szezámmagot és mogyoróhagymát.

Jó étvágyat!