, 2021/8/5
Ez egy kielégítő receptek bárki számára, aki szereti a pitét.
Táplálkozási információ
Kalória 615
Zsír 34g
Szénhidrát 50g
Rost 6g
Cukor 15g
Fehérje 29g
Összetevők
10 adaghoz
1 font pizzatészta (450 g), elosztva
2 evőkanál olívaolaj
8 gerezd fokhagyma, apróra vágva, elosztva
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
3 csésze paradicsompüré (675 g)
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított oregánó
12 oz paradicsompüré (340 g)
1 font alacsony nedvességtartalmú mozzarella (455 g), szeletelve
2 font húsgombóc (905 g)
2 csésze karamellizált hagyma (175 g)
3 csésze paprika (300 g), apróra vágva, párolva
Parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra.
Vágjon félbe egy 1 kilós pizzatésztagolyót, és sodorjon ki két nagy tésztakorongot.
Fújja be egy szivacsos forma belsejét főzőspray-vel, és fektesse bele az egyik tésztakorongot. Nyomja a tésztát a sarkokba.
Locsolja meg a tésztát az olívaolajjal, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal, és ecsettel kenje be a felületét. Villával nyomkodja meg a tészta alját.
Süssük, amíg a tészta megsül és enyhén aranybarnára sül, 15 percig.
Keverje össze a paradicsompürét, a szárított bazsalikomot, 4 gerezd darált fokhagymát, a szárított oregánót és a paradicsompürét egy tálban. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
A részben megsült alsó pizzatésztarétegbe borítson egy réteg mozzarellaszeletet, majd egy réteg házi készítésű marinara szószt.
A húsgombócokat a lehető legszorosabban spirálozzuk a tálba. Fedjük be még több marinara mártással.
Adjon hozzá egy réteg karamellizált hagymát, és még több szelet mozzarellát.
A zöld, sárga és narancssárga paprikát tegye a mozzarella tetejére.
A második tésztadarabot vágja csíkokra, hogy rácsmintát formáljon a pite tetején.
Kenje meg további 2 evőkanál olívaolajjal, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és kóser sóval.
Süssük 40 perctől egy óráig, vagy amíg a tészta a tetején megbarnul, és a szósz, a húsgombócok és a sajt átmelegszik.
Szeletelje fel a pitét, tálalja extra marinara mártással és reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!