, 2021/8/5

Ez egy kielégítő receptek bárki számára, aki szereti a pitét.

Húsgombóc Pite

Táplálkozási információ

Kalória 615

Zsír 34g

Szénhidrát 50g

Rost 6g

Cukor 15g

Fehérje 29g

Összetevők

10 adaghoz

1 font pizzatészta (450 g), elosztva

2 evőkanál olívaolaj

8 gerezd fokhagyma, apróra vágva, elosztva

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

3 csésze paradicsompüré (675 g)

1 evőkanál szárított bazsalikom

1 evőkanál szárított oregánó

12 oz paradicsompüré (340 g)

1 font alacsony nedvességtartalmú mozzarella (455 g), szeletelve

2 font húsgombóc (905 g)

2 csésze karamellizált hagyma (175 g)

3 csésze paprika (300 g), apróra vágva, párolva

Parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra.

Vágjon félbe egy 1 kilós pizzatésztagolyót, és sodorjon ki két nagy tésztakorongot.

Fújja be egy szivacsos forma belsejét főzőspray-vel, és fektesse bele az egyik tésztakorongot. Nyomja a tésztát a sarkokba.

Locsolja meg a tésztát az olívaolajjal, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal, és ecsettel kenje be a felületét. Villával nyomkodja meg a tészta alját.

Süssük, amíg a tészta megsül és enyhén aranybarnára sül, 15 percig.

Keverje össze a paradicsompürét, a szárított bazsalikomot, 4 gerezd darált fokhagymát, a szárított oregánót és a paradicsompürét egy tálban. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A részben megsült alsó pizzatésztarétegbe borítson egy réteg mozzarellaszeletet, majd egy réteg házi készítésű marinara szószt.

A húsgombócokat a lehető legszorosabban spirálozzuk a tálba. Fedjük be még több marinara mártással.

Adjon hozzá egy réteg karamellizált hagymát, és még több szelet mozzarellát.

A zöld, sárga és narancssárga paprikát tegye a mozzarella tetejére.

A második tésztadarabot vágja csíkokra, hogy rácsmintát formáljon a pite tetején.

Kenje meg további 2 evőkanál olívaolajjal, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és kóser sóval.

Süssük 40 perctől egy óráig, vagy amíg a tészta a tetején megbarnul, és a szósz, a húsgombócok és a sajt átmelegszik.

Szeletelje fel a pitét, tálalja extra marinara mártással és reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat!