, 2021/8/5
Valószínűleg hallottál már a töltött kéreg pizzáról, de hallottál már a húsgombóccal töltött kéregről? Így van.
Ez a pizzarecept teljesen új szintre emeli a dolgokat. A közepén egy átlagos sajtos pizza van, de azt házi készítésű húsgombócokkal töltött kéreg veszi körül. Ez az a fajta látványos partialkalmazás, amit érdemes lesz megjegyezni egy különleges alkalomra.
Hozzávalók
8 adaghoz
1 font darált marhahús (455 g)
1 nagy tojás
½ sárga hagyma, apró kockákra vágva
½ csésze zsemlemorzsa (60 g)
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
¼ csésze friss petrezselyem (10 g), apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1 teáskanál szárított oregánó
1 evőkanál olaj a főzéshez
11 oz pizzatészta (310 g)
½ csésze marinara szósz (130 g)
1 csésze reszelt mozzarella sajt (100 g)
olívaolaj, az ecseteléshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (425 °F).
Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a tojást, a hagymát, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót.
Forgassa a keveréket golflabda méretű húsgolyókká.
Egy közepes méretű öntöttvas vagy tapadásmentes serpenyőben melegítse fel az olajat közepes lángon.
A húsgombócokat sorozatban addig sütjük, amíg minden oldalukon megbarnulnak, kb. 5 percig. Tegye félre.
Egy pergamenpapírra helyezett lapon nyomkodja a pizzatésztát egy nagy, kb. 30 cm átmérőjű körré.
Vágjon 8 egyenletes távolságban lévő, 5 cm-es (2 hüvelykes) rést a tészta szélén.
Helyezzen egy húsgombócot a tészta szélére, 2 rés közé. Húzza a tészta sarkait a húsgombóc köré, és nyomja bele a tésztába, hogy a húsgombócot tésztazsákba zárja. Ismételje meg a többi húsgombóccal.
Egy barát segítségével helyezze át a pizzát és a pergament egy sütőlapra.
Kanalazzon marinara szószt a pizza közepére, és egyenletesen kenje el.
Szórd a mozzarellát a szószra, vagy add hozzá a kedvenc pizzafeltéteidet! A tésztát a húsgombócok körül kenje be olívaolajjal.
Süssük 25 percig, vagy amíg a sajt buborékos nem lesz, a tészta pedig aranyszínű és éppen csak átsült.
Szeletelje fel pizzavágóval, és tálalja.
Jó étvágyat!