, 2021/8/5

Valószínűleg hallottál már a töltött kéreg pizzáról, de hallottál már a húsgombóccal töltött kéregről? Így van.

Pizza csillag

Ez a pizzarecept teljesen új szintre emeli a dolgokat. A közepén egy átlagos sajtos pizza van, de azt házi készítésű húsgombócokkal töltött kéreg veszi körül. Ez az a fajta látványos partialkalmazás, amit érdemes lesz megjegyezni egy különleges alkalomra.

Hozzávalók

8 adaghoz

1 font darált marhahús (455 g)

1 nagy tojás

½ sárga hagyma, apró kockákra vágva

½ csésze zsemlemorzsa (60 g)

½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)

¼ csésze friss petrezselyem (10 g), apróra vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál só

½ teáskanál bors

1 teáskanál szárított oregánó

1 evőkanál olaj a főzéshez

11 oz pizzatészta (310 g)

½ csésze marinara szósz (130 g)

1 csésze reszelt mozzarella sajt (100 g)

olívaolaj, az ecseteléshez

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (425 °F).

Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a tojást, a hagymát, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót.

Forgassa a keveréket golflabda méretű húsgolyókká.

Egy közepes méretű öntöttvas vagy tapadásmentes serpenyőben melegítse fel az olajat közepes lángon.

A húsgombócokat sorozatban addig sütjük, amíg minden oldalukon megbarnulnak, kb. 5 percig. Tegye félre.

Egy pergamenpapírra helyezett lapon nyomkodja a pizzatésztát egy nagy, kb. 30 cm átmérőjű körré.

Vágjon 8 egyenletes távolságban lévő, 5 cm-es (2 hüvelykes) rést a tészta szélén.

Helyezzen egy húsgombócot a tészta szélére, 2 rés közé. Húzza a tészta sarkait a húsgombóc köré, és nyomja bele a tésztába, hogy a húsgombócot tésztazsákba zárja. Ismételje meg a többi húsgombóccal.

Egy barát segítségével helyezze át a pizzát és a pergament egy sütőlapra.

Kanalazzon marinara szószt a pizza közepére, és egyenletesen kenje el.

Szórd a mozzarellát a szószra, vagy add hozzá a kedvenc pizzafeltéteidet! A tésztát a húsgombócok körül kenje be olívaolajjal.

Süssük 25 percig, vagy amíg a sajt buborékos nem lesz, a tészta pedig aranyszínű és éppen csak átsült.

Szeletelje fel pizzavágóval, és tálalja.

Jó étvágyat!