, 2021/8/5
Tortilla tál délnyugati saláta recept, amit 4 személy részére írtam.Egy kivételesen finom fogás. Térj el a megszokottól és próbáld ki Te is.
Táplálkozási információ
Kalória 530
Zsír 32g
Szénhidrát 54g
Rost 13g
Cukor 6g
Fehérje 10g
Összetevők
4 adaghoz
4 teáskanál növényi olaj
4 nagy lisztes tortilla
2 római salátaszív
2 paradicsom
½ lilahagyma
2 avokádó
1 csésze kukorica (175 g), konzerv, leöblítve és lecsepegtetve
1 csésze fekete bab (170 g), konzerv, leöblítve és lecsepegtetve
¼ csésze olívaolaj (60 ml)
¼ csésze lime-lé (60 ml)
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
⅛ teáskanál köménymag
½ teáskanál pirospaprika pehely
3 evőkanál friss koriander, apróra vágva
½ teáskanál só
½ teáskanál bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Öntse a növényi olajat (tálanként 1 teáskanálnyit) közepes (1,2 kvart) tűzálló tálakba, és dörzsölje körbe, hogy bevonja a felületét. Nyomjon minden tortillát a megolajozott tálba.
Süssük kb. 10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyja kihűlni a tortillatálakat.
Vágjon be hosszában 3 vágást mindegyik római szívbe, távolítsa el a szárakat, és vágja kisebb darabokra. Öblítse le, csepegtesse le, és tegye egy nagy salátástálba.
Kockázzuk fel a paradicsomokat, és adjuk a tálhoz a római köményhez.
Kockázza fel a hagymát, és adja a salátához.
Vágja félbe az avokádót, távolítsa el a magokat, és kockázza fel. Adjuk hozzá a salátához.
Adja hozzá a kukoricát és a fekete babot.
Egy kis tálban vagy folyadékmérő csészében keverje össze az olívaolajat, a lime levét, a fokhagymát, a köményt, a pirospaprika pelyhet, a koriandert, a sót és a borsot. Keverje jól össze.
Öntse az öntetet a salátára, és jól forgassa össze.
Töltsön meg minden tortillatálat a salátával.
Jó étvágyat!