, 2021/8/5

Tortilla tál délnyugati saláta recept, amit 4 személy részére írtam.Egy kivételesen finom fogás. Térj el a megszokottól és próbáld ki Te is.

Délnyugati saláta

Táplálkozási információ

Kalória 530

Zsír 32g

Szénhidrát 54g

Rost 13g

Cukor 6g

Fehérje 10g

Összetevők

4 adaghoz

4 teáskanál növényi olaj

4 nagy lisztes tortilla

2 római salátaszív

2 paradicsom

½ lilahagyma

2 avokádó

1 csésze kukorica (175 g), konzerv, leöblítve és lecsepegtetve

1 csésze fekete bab (170 g), konzerv, leöblítve és lecsepegtetve

¼ csésze olívaolaj (60 ml)

¼ csésze lime-lé (60 ml)

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

⅛ teáskanál köménymag

½ teáskanál pirospaprika pehely

3 evőkanál friss koriander, apróra vágva

½ teáskanál só

½ teáskanál bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Öntse a növényi olajat (tálanként 1 teáskanálnyit) közepes (1,2 kvart) tűzálló tálakba, és dörzsölje körbe, hogy bevonja a felületét. Nyomjon minden tortillát a megolajozott tálba.

Süssük kb. 10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyja kihűlni a tortillatálakat.

Vágjon be hosszában 3 vágást mindegyik római szívbe, távolítsa el a szárakat, és vágja kisebb darabokra. Öblítse le, csepegtesse le, és tegye egy nagy salátástálba.

Kockázzuk fel a paradicsomokat, és adjuk a tálhoz a római köményhez.

Kockázza fel a hagymát, és adja a salátához.

Vágja félbe az avokádót, távolítsa el a magokat, és kockázza fel. Adjuk hozzá a salátához.

Adja hozzá a kukoricát és a fekete babot.

Egy kis tálban vagy folyadékmérő csészében keverje össze az olívaolajat, a lime levét, a fokhagymát, a köményt, a pirospaprika pelyhet, a koriandert, a sót és a borsot. Keverje jól össze.

Öntse az öntetet a salátára, és jól forgassa össze.

Töltsön meg minden tortillatálat a salátával.

Jó étvágyat!